U-8 Kölyökliga 1. forduló!

A gyorsan eltelt nyári szünet után folytatódtak a Kölyökliga küzdelmei. Ebben a szezonban a 2009-s korosztály lett a legkisebb induló, a 2006-s korosztály pedig a legidősebb. Nem is olyan régen, még ők voltak az első fecskéink a Kölyökliga induló sorozatában.

 

Mindannyian nagy várakozással tekintettünk a sorozatbeli első megmérettetéseinkre. Vasárnap reggel, kilenc izgő-mozgó, mosolygós, tettre kész gyerek várta az indulást. Ám már az első fordulóban komoly kihívás elé néztünk több okból kifolyólag. Baja volt a rendező egyesület, így a srácokra hosszú és kacskaringós utazás várt. Kellően meg is küzdöttünk vele.

A másik nyomós ok az volt, hogy az előzetes várakozásnak megfelelően nehéz mérkőzések vártak az alakuló csapatunkra.

 

Ennek megfelelően győzött az izgalom, a gyerekek türelmetlenül várták a játék lehetőséget.

A Szilády RFC ellen kellett megkezdenünk e hosszú bajnoki sorozatot. A fiúk megilletődötten, de óriási tettvággyal próbálták ellensúlyozni a tudásbeli különbséget. Valljuk be őszintén, a halasi legények jelenleg előrébb tartanak a mi srácainknál. De amíg szemeikben ott csillog az elszántság, nem lesz gond a fejlődésükkel, ezt teljes bizonyossággal állíthatom. Mert ami közös volt mindannyiukban, az az akarás, ami vitte őket előre.

Három gólos verség lett a vége. Szégyenkezni nincs miért, az edző mérkőzéshez képest is volt bőven javulás a játékunkban.

 

Sc. Hirös-Ép – Szilády RFC 1:4

Gólszerző: Makai Bendegúz

 

Második mérkőzésünket a Jászberény Tehetség SE ellen játszottuk. Remek lehetőség volt feledtetni csalódottságunkat.

A fiúk remekül megérezték hogyan lehet sikeresen megszerezni a labdákat és azokat beterelni az ellenfél kapujába. Így szinte végig a mi akaratunk érvényesült. A helyzeteinket gólokra váltottuk és magabiztos győzelmet arattunk. Ügyesebben, bátrabban és gólra törőbben játszottunk ellenfelünknél. Különösen Csorba Olivér volt elemében, aki egymaga három gólt rúgott.

 

Sc. Hirös-Ép – Tehetség SE 8:0

Gólszerzők: Csorba Olivér (3), Kristófik Dániel, Makai Bendegúz, Kis Csaba, Csordás Zoltán, Rafael János

 

A harmadik ellenfelünk a házigazda Baja csapata volt. Figyelve az eredményeiket, könnyű meccs nem várt ránk. Ez be is igazolódott.

A bajai csapat nagyon képzett és érett gyerekekből állt. Remekül kezdtük a mérkőzést és jó ideig képesek voltunk megnehezíteni a dolgukat. Később a rutintalanság, a fáradtság és a nagyobb tudásbeli különbség gólokban is megjelent. Így egy elég méretes zakóval ballaghattunk a buszunk felé.

 

Sc. Hirös-Ép – BLSE 0:8

 

Összességében a várakozásnak megfelelően alakult ez a nap. A fiúk ezalatt a három mérkőzés során is sokat fejlődtek. Taktikailag és mentálisan mindenképp. A Baja ellen az első félidőben külön látványos volt, hogy nem csak rohantunk, hanem gondolkodtunk is. Mentálisan pedig erősödtek és körvonalazódott számukra, hogy a győzelmekért keményen meg kell küzdeni, dolgozni.

 

Ami eredménytől függetlenül a nap pozitívuma volt még, hogy egész napon át kitartott a lelkesedésük és nem volt érezhető a motiválatlanság legapróbb szikrája sem. Egytől egyig mindent beleadva focizni akartak. Ez egy emlékezetes kezdet, mely jó alapja lehet az előttünk álló időszaknak. Csak így tovább, mert innen lehet építkezni!

A csapat tagjai:

Kis Csaba, Csordás Zoltán, Erdős Rómeó, Rafael János, Csorba Olivér, Kristófik Dániel, Kaldenecker Ármin, Makai Bendegúz, Juhász Bálint

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8 - Családi foci


Egy jó hangulatú edzésen a családi focié volt a főszerep!